Acasă Anchete Interne Verificări la societățile comerciale care au ca obiect de activitate agrementul nautic

Verificări la societățile comerciale care au ca obiect de activitate agrementul nautic

DISTRIBUIȚI
foto:observatoconstanta.ro

 169725–16082022 –  In perioada 12-14 august 2023, polițiștii din cadrul Direcției de Poliție Transporturi, în cooperare cu reprezentanții I.G.P.F.-Grup Nave Constanța și A.N.R.-Căpitănia Zonală Constanța, au verificat societățile comerciale care au ca obiect de activitate agrementul nautic în scop comercial, pentru prevenirea de evenimente/accidente nautice.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 14 societăți comerciale, 36 de persoane angajate, 31 de sky jet-uri, 14 hidrobiciclete și alte bunuri și echipamente recreaționale (5 bărci gonflabile și 25 de canapele acvatice).

Astfel, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei conform H.G. nr. 876 din 2007, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul transporturilor navale.

De asemenea, reprezentanții A.N.R. au promovat campania de prevenire „S.O.S. vesta de salvare salvează vieți”.

Reprezentanților societăților comerciale li s-a atras atenția asupra necesității respectării prevederilor legale privind închirierea motovehiculelor nautice doar persoanelor ce dețin certificat de conducător de ambarcațiune clasa C, a obligativității purtării vestei de salvare și a interzicerii închirierii bunurilor recreaționale persoanelor ce au consumat băuturi alcoolice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.