Acasă Social Aparare Primele reuniuni organizate de România după preluarea președinției SEDM

Primele reuniuni organizate de România după preluarea președinției SEDM

DISTRIBUIȚI

 169946–15092023 – În perioada 12-14 septembrie, la Timișoara, au avut loc reuniunile Comitetului de Coordonare, respectiv Comitetului Director Politic-Militar din cadrul Procesului reuniunilor miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), inițiativă regională a cărei președinție este exercitată de România, prin intermediul Ministerului Apărării Naționale, în perioada 2023 – 2025. Acestea sunt primele evenimente organizate de România după ceremonia oficială de predare-primire a președinției inițiativei SEDM, respectiv a comenzii Brigăzii din Europa de Sud-Est (SEEBRIG), care a avut loc la Kumanovo, Republica Macedonia de Nord, în data de 31 august a.c.

Discuțiile au vizat modalitățile de revitalizare a SEEBRIG prin implicarea mai activă a statelor membre în proiectele existente sau prin propunerea de noi proiecte, precum și explorarea căilor de acțiune privind augmentarea capabilităților acesteia.

Obiectivele mandatului României sunt creșterea relevanței și vizibilității inițiativei SEDM în ansamblu, precum și a principalului său instrument la nivel operațional, Brigada din Europa de Sud Est (SEEBRIG).

Reuniunile SEDM se desfășoară de două ori pe an în țara care asigură președinția. România va mai organiza evenimente similare din cadrul inițiativei și în următorii doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.