Acasă Economie Discuții la Kiev despre efectele războiului asupra mediului și responsabilitate

Discuții la Kiev despre efectele războiului asupra mediului și responsabilitate

DISTRIBUIȚI

170277 – 20102023 – Ministrul Mediului, Mircea Fechet, va semna la Kiev (Ucraina) două documente privind protecția mediului în regiune. Este vorba despre un Memorandum de cooperare pentru managementul apelor din perspectiva aspectelor internaționale, între Ucraina, Republica Moldova și România privind gestionarea bazinului râului Prut și Memorandumul privind Cooperarea în domeniul Protecției Mediului între România și Ucraina.

Semnarea celor două documente are loc în contextul participării demnitarului român la Forumul Internațional „Uniți pentru Dreptate. Uniți pentru Natură” care are loc la Kiev și care reunește experți de top și factori de decizie din întreaga lume, care vor face un bilanț al legislației, științei și economiei actuale în ceea ce privește responsabilitatea pentru daunele aduse mediului în timpul războiului.

Acesta va avea ca scop creșterea gradului de conștientizare internațional cu privire la consecințele fără precedent ale războiului asupra mediului și să creeze un angajament atât la nivel politic, cât și ethnic.

Daunele aduse mediului în urma războiului, răspunderea legală pentru aceste daune și necesitatea unei reconstrucții ecologice vor fi discutate și în cadrul reuniunii ministeriale dedicată cooperării internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.