Acasă Social Aparare Întâlnirea ministrului Angel Tîlvăr cu ministrul britanic pentru forțele armate

Întâlnirea ministrului Angel Tîlvăr cu ministrul britanic pentru forțele armate

DISTRIBUIȚI

 167125 – 04102023 –   Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut, marți, 3 octombrie, o întrevedere bilaterală cu ministrul britanic pentru forțele armate, James Heappey, în marja Forumului de Securitate de la Varșovia.

 În acest cadru a fost  reiterată importanța parteneriatului strategic româno-britanic, bază solidă pentru cooperarea excelentă în domeniul apărării, reflectată în proiecte concrete bilaterale. A fost salutată, în context, intrarea recentă, în data de 27 septembrie, în serviciul Forțelor Navale Române, a primei dintre cele două nave vânător de mine britanice din clasa Sandown.

 De asemenea, în cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat aspecte legate de situația de securitate regională, pe fondul războiului de agresiune al F. Ruse împotriva Ucrainei.

 Ministrul Tîlvăr a salutat sprijinul partenerului britanic acordat Kievului pe linia instruirii, prin intermediul misiunii INTERFLEX la care participa și România.

 Oficialul român a apreciat, de asemenea, atenția și sprijinul acordate de către partenerul britanic și Republicii Moldova, partener estic vulnerabil în contextul strategic actual și a evidențiat, la rândul său, repere importante ale cooperării româno-moldovene în domeniul apărării.

 În încheiere, a fost evidențiată importanța menținerii dialogului politico-militar atât la nivel înalt, cât și a celui la nivel de experți, în vederea implementării proiectelor bilaterale existente, cât și a identificării de noi oportunități de cooperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.