Acasă Social Sanatate Task Force pentru combaterea cancerului în România

Task Force pentru combaterea cancerului în România

DISTRIBUIȚI

167251 – 18102023 – Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță crearea unui Task Force pentru combaterea cancerului în România. Grupul de lucru, din care fac parte reprezentanți ai instituției și medici de specialitate, cartografia serviciilor medicale existente în domeniul oncologiei, inclusiv a serviciilor medicale conexe de suport pentru fiecare județ în parte.

După definirea serviciilor medicale necesare, va fi stabilită, pe baze științifice, nevoia de servicii de oncologie pentru următorii 5 ani, astfel încât reformarea serviciilor medicale să poată fi susținută, astfel încât accesul asiguraților la serviciile medicale să fie echitabil și nediscriminatoriu, iar  investigațiile și tratamentele decontate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate să poată fi acoperite.

În primul semestru al anului, în Programul național de oncologie erau înregistrați 143.033 pacienți, dintre care 28.457 de pacienți (o cincime dintre pacienții oncologici) la București, Cluj (11.661 pacienți), Iași (8.078), Timiș (7.340), Ialomița (605) și Tulcea (475).

Important de menționat este faptul că acest demers nu dublează activitățile sau rolurile pe care le au alte grupuri de lucru. Noi vom face în continuare tot ce ține de CNAS pentru implementarea Planului național de prevenire și combatere al cancerului în România.

Acest Task Force are ca obiectiv definirea unei imagini cât mai clare a serviciilor oferite astăzi, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pacienților oncologici, cât și stabilirea unui plan sustenabil pentru accesul echitabil și nediscriminatoriu al asiguraților la serviciile medicale, investigațiile și tratamentele decontate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.