Acasă Politic UE sprijină desfășurarea unei conferințe internaționale pentru pace. Klaus Iohannis: ”România este...

UE sprijină desfășurarea unei conferințe internaționale pentru pace. Klaus Iohannis: ”România este foarte implicată în negocieri”

DISTRIBUIȚI

 167350 – 27102023 – Reafirmând declarația din 15 octombrie 2023, Consiliul European condamnă din nou atacurile eroriste brutale ale Hamas și folosirea civililor ca scuturi umane și subliniază dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul internațional și cu dreptul internațional umanitar. În cadrul reuniunii de joi, 26 octombrie, Consiliul European reiterează apelul adresat Hamasului de a elibera imediat toți ostaticii, fără nicio condiție prealabilă.

Analizând situația actuală, inclusiv eforturile concertate de sprijinire a cetățenilor UE, CE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la deteriorarea situației umanitare din Gaza și a cerut acces umanitar continuu, rapid, în condiții de siguranță și neîngrădit, astfel încât ajutorul să ajungă la persoanele care au nevoie, inclusiv prin coridoare umanitare și pauze destinate nevoilor umanitare.

 ”Uniunea Europeană va colabora îndeaproape cu partenerii din regiune pentru a proteja civilii, a oferi asistență și a facilita accesul la alimente, apă, asistență medicală, combustibil și adăpost, asigurându-se că această asistență nu este utilizată în mod abuziv de organizațiile teroriste”, se menționează în concluziile Concluziile Consiliului European privind Orientul Mijlociu..

Pentru evitarea escaladării regionale, CE amintește necesitatea colaborării, inclusiv cu Autoritatea Palestiniană.

”Uniunea Europeană este pregătită să contribuie la relansarea unui proces politic întemeiat pe soluția bazată pe coexistența a două state, inclusiv prin Efortul pentru ziua păcii, salută inițiativele diplomatice în materie de pace și securitate și sprijină desfășurarea în curând a unei conferințe internaționale pentru pace”, se mai arată în declarația referitoare la situația din Orientul Mijlociu.

Concomitent, este subliniată necesitatea combaterii diseminării dezinformării și a conținutului ilegal, fiind subliniată responsabilitatea juridică a platformelor în acest context.

Referindu-se la situația de securitate din Orientul Mijlociu, președintele României,Klaus Iohannis, a declarat înaintea reuniunii de ieri a Consiliului European, că ”România este foarte implicată în negocieri” și că se fac ”eforturi pentru deblocarea situației”, cu atât mai mult cu cât avem cetățeni blocați în Gaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.