Acasă Anchete Justitie Guvernul reglementează funcționarea Registrului Național de Publicitate Imobiliară. Informațiile vor fi disponibile...

Guvernul reglementează funcționarea Registrului Național de Publicitate Imobiliară. Informațiile vor fi disponibile gratuit

DISTRIBUIȚI

 167474 – 10112023 – Guvernul a aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Registrului National de Publicitate Mobiliară, care va asigura înregistrarea ipotecilor mobiliare și a altor acte și fapte juridice.

Registrul pune la dispoziția publicului informații actualizate privind ipotecile mobiliare și stabilește în mod eficient prioritatea între mai multe ipoteci care grevează același bun.

Spre deosebire de alte registre care nu permit accesul publicului la informații decât pe baza unei cereri a solicitantului adresată entității respective și, eventual, plata unui tarif pentru eliberarea informațiilor, Registrul Național de Publicitate Mobiliară permite publicului, cu respectarea normelor privind protecția datelor cu caracter personal, consultarea, vizualizarea și tipărirea informațiilor direct și gratuit, de pe site-urile oficiale: www.mj.rnpm.ro sau www.co.rnpm.ro.

Noul act normativ adoptat de Guvern actualizează reglementarea în vigoare în raport cu  modificările operate la nivelul legislației primare și clarifică aspecte care ridicau probleme de interpretare și aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.