Acasă Politic Participarea secretarului de stat Traian Hristea la Forumul Future of Democracy

Participarea secretarului de stat Traian Hristea la Forumul Future of Democracy

DISTRIBUIȚI

 167485 – 11112023 – Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat la cea de-a treia ediție a Forumului la nivel înalt Future of Democracy, organizat la Vilnius, în perioada 9-10 noiembrie 2023, de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

În intervenția sa, secretarul de stat Traian Hristea a subliniat sprijinul ferm acordat de România consolidării rezilienței democratice la nivel intern și internațional, evidențiind importanța participării incluzive, cuprinzătoare și echitabile a cetățenilor în procesele democratice.

Oficialul român a reliefat importanța identificării măsurilor necesare pentru protejarea valorilor democratice și a subliniat necesitatea consolidării capacității comune de acțiune la nivel internațional pentru promovarea democrației.

Forumul la nivel înalt Future of Democracy este dedicat protejării împotriva autoritarismului prin susținerea activiștilor democratici, a apărătorilor drepturilor omului și a mass-media independente.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Ministerelor Afacerilor Externe din state membre UE și din regiune, reprezentanți ai societății civile și ai mediului academic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.