Acasă Anchete Interne România propune incriminarea folosirii serviciilor victimelor a traficului de ființe umane și...

România propune incriminarea folosirii serviciilor victimelor a traficului de ființe umane și migrație ilegală și în statele membre SELEC

La reuniunea SELEC au participat și Austria și Germania

DISTRIBUIȚI

 167489 – 13112023 –  Ca măsură de descurajare și reducere a cererii a traficului de ființe umane și migrație ilegală propusă de Poliția Națională este incriminarea folosirii serviciilor persoanelor exploatate. Măsura a fost adoptată de România, care, la Conferința Regională privind Combaterea Traficului de Ființe Umane și a Migrației Ilegale, organizată la Constanța de Poliția Română și SELEC, a propus extinderea măsurii în toate statele care generează cerere și care nu au implementat în politicile penale pedepsirea beneficiarului serviciilor victimelor traficului. Pentru ca lupta împotriva traficului de persoane să fie eficientă, sunt necesare eforturile nu numai ale autorităților din țările sursă, pe linia combaterii, prevenirii și protecției victimelor, dar mai ales ale autorităților din țara de destinație, acolo unde exploatarea are loc. Pentru combaterea traficului de ființe umane și migrație ilegală, polițiștii specializați folosesc investigații financiare și digitale, care și-au dovedit eficiența în cazurile instrumentate.

Conferința Regională privind Combaterea Traficului de Ființe Umane și a Migrației Ilegale, în România a reunit șefii structurilor de combatere a criminalității organizate și a celor de combatere a traficului de ființe umane și migrație ilegală din statele membre SELEC (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, Macedonia, România, Serbia și Turcia), precum și din Austria și Germania.

Obiectivul întâlnirii a fost întărirea cooperării internaţionale în lupta împotriva traficului de persoane și a migrației ilegale, prin facilitarea schimbului de informaţii în cauze concrete şi împărtăşirea de bune practici cu structurile omoloage din străinătate. De asemenea au fost discutate și aspecte operaționale referitoare la un  grup de lucru din acest domeniu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.