Acasă Social Și cărțile de identitate emise din ianuarie vor putea fi folosite ca...

Și cărțile de identitate emise din ianuarie vor putea fi folosite ca document de călătorie

DISTRIBUIȚI

 170897 – 29122023 – Cărțile de identitate care nu îndeplinesc într-o măsură suficientă standardele minime de securitate impuse de Regulamentul (UE) 2019/1157 vor fi eliminate treptat. Actul de identitate care va putea fi folosit pentru libera circulație în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în statele terțe este cartea electronică de identitate, însă în România sistemul de eliberare a cărților de identitate electronice nu este extins la nivel național.

Din acest motiv, Guvernul a adoptat o ordonanță de Urgență prin care a stabilit ca și cărțile de identitate care vor fi emise după data de 31 decembrie 2023 să poate fi folosite ca documente de călătorie, cum se întâmplă cu cărțile de identitate actuale.

În 2024 va începe extinderea la nivel național a emiterii cărții electronice de identitate, iar actuala taxă de emitere a cărții de identitate (7 lei), care se face venit la bugetul local, va fi eliminată, iar taxa pentru emiterea cărții electronice de identitate va fi încasată de Compania Națională ,,Imprimeria Națională”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.