Acasă Economie Bani pentru solurile sustenabile

Bani pentru solurile sustenabile

DISTRIBUIȚI

 171942 – 25042024 –  Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României și Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu „Ernest Lupan” (IRCEM), au organizat evenimentul ”Nati00ns – Soluri Sustenabile”, pentru conștientizarea importanței protejării și conservării ecosistemelor terestre.

„Agricultura este un domeniu de tradiție cât și un domeniu strategic pentru dezvoltarea durabilă a României. Iată că există oportunități concrete de finanțare: peste 600 milioane de euro, bani nerambursabili, vor fi puși la dispoziție pentru proiecte privind solurile sustenabile. Suntem a 6-a țară din UE ca suprafață agricolă și avem un potențial imens pentru a produce hrană sănătoasă. Sunt țări care deja dezvoltă astfel de programe și este păcat că România nu se află printre ele. În continuare vom depune eforturi să diseminăm informația către toate părțile interesate și să facilităm colaborarea multi-sectorială pentru ca agricultura României să beneficieze cât mai mult posibil de aceste oportunități”, a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu „Ernest Lupan” (IRCEM) din Cluj-Napoca va fi, printre altele, responsabil de activitățile de consolidare a capacităților și de dezvoltarea Living Labs în Bulgaria, România, Republica Moldova și Ucraina.

Proiectele sunt fezabile mai ales pentru consorții care pot să includă universități, ONG-uri, institute de cercetare, asociații de fermieri. Foarte importantă este și condiția ca în cadrul unei aplicații să fie implicate minim trei state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.