Acasă Externe Agenda Europeana Noi reglementări privind emisiile de metan

Noi reglementări privind emisiile de metan

DISTRIBUIȚI

 172235 – 28052024Uniunea Europeană a aprobat o nouă lege pentru a impune limite ale emisiilor de metan importurilor de petrol și gaze din Europa începând cu 2030, făcând presiuni pe furnizorii internaționali să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

Într-un comunicat de presă, UE menționează că noile reglementări sunt un pas către implementarea Pactului ecologic european și REPowerEU și ”demonstrează hotărârea Europei de a aborda emisiile dăunătoare la nivel național și internațional”.

Noul regulament obligă industriile de gaze fosile, petrol și cărbune din Europa să măsoare, să monitorizeze, să raporteze și să verifice emisiile de metan, dar și să adopte măsuri pentru reducerea emisiilor.

În anunțul său, UE a spus: „În vreme ce Europa importă o mare parte din energia fosilă pe care o consumă, regulamentul va ajuta, de asemenea, la reducerea emisiilor de metan din  combustibilii fosili importați. Regulamentul va introduce treptat cerințe mai stricte pentru a se asigura că exportatorii aplică treptat aceleași obligații de monitorizare, raportare și verificare ca și operatorii din UE”.

Metanul este componenta principală a gazelor naturale utilizate în centralele electrice și încălzirea locuințelor. Este a doua cea mai importantă cauză a schimbărilor climatice după dioxidul de carbon, care provoacă încălzirea globală.

Noile reglementări impun Comisiei să introducă un instrument de monitorizare a emițătorilor globali de metan pentru a „furniza informații, pe baza datelor din satelit, cu privire la magnitudinea, apariția și localizarea surselor cu emisii mari de metan care apar în sau în afara UE”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.