Acasă Politic A XXIX-a ediție a Cursurilor Internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați, la...

A XXIX-a ediție a Cursurilor Internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați, la final

DISTRIBUIȚI
foto:mae.ro

 172421 – 17062024 – În perioada 10 -17 iunie 2024, la Poiana Brașov, a avut loc a XXIX-a ediție a Cursurilor Internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați. Ceremonia de acordare a diplomelor a avut loc la sediul Universității “Transilvania” din Brașov, în prezența secretarului de stat pentru relații interinstituționale Janina Sitaru, a rectorului universității, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan și a directorului general al Institutului Diplomatic Român, Prof. univ. dr. Liliana Popescu-Bîrlan.

Oficialul MAE a reamintit rolul diplomației, prin toate instrumentele sale și schimburile interculturale pentru promovarea solidarității, dialogului, consolidarea rezilienței societale, securității și sustenabilității societății.

Temele ediții din acest an au vizat cei 20 de ani de apartenență a României la NATO, importanța geostrategică a Mării Negre, cooperarea internațională pentru dezvoltare, actualele provocări ale sistemului multilateral, asistența în domeniul consular sau comunicarea diplomatică. De asemenea, discuțiile s-au referit la contextul geopolitic actual al regiunii Balcanilor de Vest, la fenomenul globalizării în relațiile internaționale sau la istoria diplomației române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.