Acasă Anchete Interne Brățara electronică, mai devreme

Brățara electronică, mai devreme

DISTRIBUIȚI
fotoȘbloc.avocatoo.ro

 172405 – 14062024 – Ministerul de Interne devansează, de la 1 ianuarie 2026 la 1 octombrie 2024, calendarul aplicării sistemului de monitorizare cu brățări electronice (SIME) a persoanelor aflate sub control judiciar și arest la domiciliu.

Până la data de 1 octombrie 2024, cu actuala infrastructură și dispozitivele deja existente, în București și în cele 23 județe în care sistemul este implementat va fi testă folosirea sistemului.

De asemenea, se devansează de la 1 ianuarie 2025 la 1 octombrie 2024 data de extindere la nivelul național a proiectului de monitorizare electronică pentru ordinele de protecție și ordinele de protecție provizorii.

Direcția Națională de Probațiune va fi inclusă în SIME pentru monitorizarea persoanelor liberate condiționat.

SIME a acoperit, până în prezent, situațiile de violență domestică în care a fost emis un ordin de protecție sau un ordin de protecție provizoriu față de aggressor.

Prima etapă a avut loc în perioada 2022 – 2023 în Bucureşti şi judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, a doua etapă, în 2024 – în județele Bacău, Brașov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea.

A treia etapă, pentru care MAI devansează termenul de aplicare, era programată pentru 2025 şi vizează județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Olt, Suceava, Timiş şi Tulcea.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.