Acasă Cultura/Media Fortul 13 Jilava, în administrarea Consiliului Județean Ilfov

Fortul 13 Jilava, în administrarea Consiliului Județean Ilfov

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 172532– 29062024 – Guvernul a adoptat ”Hotărârea privind includerea unor imobile în inventarul centralizat al bunurilor aflate în domeniul public al statului, actualizarea denumirii, a descrierii tehnice și a valorii de inventar ale unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Justiției prin Administrația Națională a Penitenciarelor – Penitenciarul București Jilava și trecerea acestora în domeniul public al Județului Ilfov”.

Aceste demersuri au ca finalitate consolidarea, conservarea, restaurarea și valorificarea din punct de vedere istoric, social, cultural și turistic a Fortului 13 Jilava prin transformarea sa într-o instituție muzeală care să prezinte etapele istorice prin care a trecut această clădire precum și dramele și ororile regimului totalitar comunist din România.

Începând cu data de 11 ianuarie 2012 Fortul 13 Jilava este încadrat, prin Ordinul ministrului culturii nr. 2010/2012, pe lista Monumentelor Istorice IF-II-m-A-21037. Întrucât ANP nu are ca obiect de activitate introducerea în circuitul monumentelor istorice și exploatarea Fortului 13, soluția identificată a fost trecerea obiectivului din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Justiției prin Administrația Națională a Penitenciarelor – Penitenciarul București Jilava în domeniul public al Județului Ilfov și administrarea Consiliului Județean Ilfov.

Termenul de realizare a lucrării de consolidare și conservare a imobilului va fi de 5 ani de la preluarea acestuia în administrarea CJ Ilfov. Sursa de finanțare pentru realizarea lucrărilor privitoare la Fortul 13 Jilava va fi asigurată din fondurile bugetului județului Ilfov și din alte surse atrase în condițiile legii.

Adoptarea Hotărârii Guvernului privind trecerea Fortului 13 Jilava din administrarea Ministerului Justiției prin Administrația Națională a Penitenciarelor – Penitenciarul București Jilava în administrarea Consiliului Județean Ilfov în vederea valorificării potențialului său istoric, social, cultural și turistic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.