Acasă Social Aparare Încep lucrările la prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN în ultimii...

Încep lucrările la prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN în ultimii 30 de ani  

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

  172372 – 12062024 – La Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu au început lucrările de construcție a unei noi piste de decolare-aterizare, prima capabilitate militară și, totodată, primul element complet și complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990.

La ceremonie au fost prezenți și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Dragoș Dumitru Iacob, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, general-maior Leonard-Gabriel Baraboi, și șeful Direcției Domenii și Infrastructuri, generalul de brigadă Cristian Apostol.

La finalul acestei activități, ministrul Tîlvăr a evidențiat faptul că alocarea constantă pentru bugetul Apărării a unui procent de 2% din PIB, începând cu 2017, ridicat la 2,5% din acest an, începe să producă efecte.

Proiectul de investiții pentru modernizarea și extinderea  Bazei 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu are o valoare totală de aproximativ 12,173 mld. lei, fără TVA. În final, suprafața bazei va fi de circa 2.800 de hectare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.