Acasă Social Educatie Începe sesiunea de vară a Bacalaureatului

Începe sesiunea de vară a Bacalaureatului

DISTRIBUIȚI

172426 – 17062024 – Cei peste 134.000 de candidați (119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare) încep, de astzi, probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni (iunie-iulie) a examenului național de bacalaureat 2024.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română are loc în perioada 17 – 19 iunie, urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (19 – 20 iunie) și evaluarea competențelor digitale (19 – 21 iunie).

Competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională sunt programate pentru perioada 25 – 27 iunie.

Comisiile pentru evaluarea competențelor sunt formate din cadrul didactic care a predat la respectiva la clasă și un alt cadru didactic de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ. În caz de incompatibilitate, profesorii examinatori sunt selectaţi din alte școli.

Rezultatele se exprimă prin calificative de tip admis/respins, conform cu grilele naționale sau europene.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Încălcarea dispoziţiilor privind introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu au fost utilizate.

În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Reprezentanţii presei au acces în unităţile de învăţământ liceal care organizează probe de evaluare a competenţelor lingvistie și digitale sau în centrele de examen doar cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţiţi de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probelor. Pentru realizarea materialelor specifice (înregistrări/fotografii/preluări de imagini etc.) este necesar acceptul persoanelor care apar în acele materiale.

Probele scrise din sesiunea iunie – iulie 2024 încep luni, 1 iulie (Limba şi literatura română). Proba obligatorie a profilului este programată marți, 2 iulie, fiind urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de Bacalaureat dacă a susţinut probele de evaluare a competenţelor, probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.