Acasă Anchete Interne Jucării susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1.500.000 lei, descoperite...

Jucării susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1.500.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

DISTRIBUIȚI

 172448 – 19062024 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța peste 14.700 mașinuțe de jucărie, în valoare de aproximativ 1.550.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

La sfârșitul săptămânii trecute, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unor containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina.

 În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul celor două containere se aflau 14.776 bucăți mașinuțe de jucărie, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 1.551.480 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată,  polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.