Acasă Politic Luminița Odobescu, la evenimentul The Black Sea Region as a Global Inflection...

Luminița Odobescu, la evenimentul The Black Sea Region as a Global Inflection Point, organizat de Institutul Hudson din Washington D.C.

DISTRIBUIȚI
foto:mae.ro

 172480– 23062024 – Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a susținut vineri, 21 iunie 2024, în marja vizitei de lucru efectuate în SUA,  o alocuțiune pe tema The Black Sea Region as a Global Inflection Point în cadrul unui eveniment dedicat semnificației evoluțiilor din regiunea Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică, organizat de Institutul Hudson din Washington D.C.

În cadrul alocuțiunii, ministrul afacerilor externe a ilustrat importanța-cheie a regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică și globală, precum și ca areal de conectivitate energetică, alimentară și comercială pe axele nord-sud, respectiv est-vest. A prezentat evaluarea conform căreia regiunea Mării Negre constituie, în prezent, punctul de intersecție a întregii game de amenințări la adresa ordinii internaționale bazate pe reguli, precum și principalul model în gestionarea acestora.

Ministrul afacerilor externe a reiterat importanța abordării strategice a SUA privind regiunea Mării Negre și a salutat dialogul intens pe temă între țara noastră și Statele Unite. Totodată, a trecut în revistă eforturile României de promovare a securității, stabilității și rezilienței în regiunea Mării Negre, instrumentate atât în plan național, cât și prin fructificarea oportunităților de cooperare multilaterală. A reiterat sprijinul ferm al României pentru Ucraina, Republica Moldova și celelalte state partenere UE și NATO din regiunea Mării Negre și a subliniat angajamentul și eforturile susținute ale României de facilitare a exporturilor de produse agricole din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.