Acasă Anchete Interne Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase –...

Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing

DISTRIBUIȚI

 172516– 27062024 – Aztăzi, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pun în aplicare 58 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fiind utilizat modul de operare „smishing”.

Persoanele cercetate ar fi transmis mesaje text, prin care ar fi informat persoanele vătămate despre faptul că pe contul bancar ar avea o plată în așteptare către un comerciant, fiind îndrumați să apeleze un număr de telefon asociat cu banca. Ulterior, persoanele în cauză ar fi obținut datele cardurilor bancare, pe care le-ar fi folosit pentru a efectua tranzacții frauduloase.

Activitatea infracțională a vizat clienți de la mai multe unități bancare din România.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Această amplă operațiune a  Serviciului de Investigații Criminale Brașov beneficiază de sprijinul Serviciului Criminalistic Brașov, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov, dar și de cel al serviciilor de investigații criminale și al serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Gorj, Timiș, Hunedoara, Constanța, Poliției Municipiului Târgu Jiu și Poliției Orașului Bumbești-Jiu.

De asemenea, activitatea beneficiază de sprijinul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor – Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Brașov. 

Video: https://youtu.be/jlBEgL-qobQ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.