Acasă Politic Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, la Cotroceni

Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, la Cotroceni

DISTRIBUIȚI

 172449 – 19062024 – Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, pe președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitația șefului statului român.

Vizita oficială reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel, marcat de momentul istoric al vizitei de stat pe care Președintele României a efectuat-o în Republica Italiană în 2018, prima după 45 de ani, dar și de a treia ședință comună de guvern româno-italiană, desfășurată la Roma, în perioada 14-15 februarie 2024.

În contextul relațiilor excelente dintre România și Italia, bazate pe o legătură solidă, vizita oficială la București reconfirmă importanța Parteneriatului Strategic Consolidat, dinamismul multiplelor domenii de cooperare bilaterală, aportul la viața socială și economică a comunității românești din Italia și a celei italiene din România, precum și abordările comune în forurile europene, euroatlantice și internaționale. Cei doi șefi de stat vor discuta și aspecte privind evoluțiile europene și globale, cu accent pe Agenda Strategică a UE și situația de securitate.

La sfârșitul convorbirilor ofociale cei doi președinti au susținut o declarație de presă comună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.