Acasă Politic Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă: România acordă Chişinăului tot sprijinul în procesul de...

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă: România acordă Chişinăului tot sprijinul în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE

DISTRIBUIȚI
foto: senat.ro

172441 – 19062024 – „România continuă dialogul aprofundat cu Republica Moldova, pentru a acorda Chişinăului tot sprijinul necesar în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Este obligatorie combaterea dezinformărilor şi a manipulărilor care vor fi plasate în spaţiul public până în 20 octombrie, când peste Prut vor avea loc alegerile prezidenţiale, simultan cu referendumul pentru integrare europeană”, a dat asigurări Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului.

Afirmația a fost făcută în cadrul întrevederii cu Ina Coşeru, preşedinta Comisiei de politică externă şi integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova.

Președintele Senatului a mai exprimat intenţia de a continua dialogul aprofundat din ultimii ani şi a transmis aprecierile sale cu privire la nivelul excelent al relaţiilor de cooperare dintre România şi Republica Moldova, inclusiv la nivel parlamentar, potrivit unui comunicat al Senatului.

Nicolae Ciucă a mai transmis „deplina încredere în eforturile depuse de preşedinta Maia Sandu, de Guvern şi de Parlament pentru îndeplinirea obiectivelor de reformă, dezvoltare şi de confirmare a Republicii Moldova ca partener de încredere la nivel european şi internaţional, evidențiind „modul profesionist în care autorităţile de la Chişinău au gestionat provocările de destabilizare recente, securitatea Republicii Moldova fiind o prioritate majoră pentru România şi este esenţială în contextul regional, fiind strâns legată de securitatea Ucrainei.

Nicolae Ciucă a mai spus că „România va continua să ofere sprijin în vederea consolidării rezilienţei Republicii Moldova, oferind asistenţă complexă, transfer de expertiză şi instruire în diverse domenii, cum ar fi securitatea cibernetică, gestionarea situaţiilor de urgenţă, prevenirea şi combaterea traficului de arme şi a corupţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.