Acasă Economie Prima companie românească fintech și factoring distanțată de Fondul European de Investiţii

Prima companie românească fintech și factoring distanțată de Fondul European de Investiţii

DISTRIBUIȚI

 172489–25062024 – Fondul European de Investiţii (FEI) a semnat un acord de împrumut subordonat în valoare de 5 milioane de lei (1 milion de euro) cu Fintech Instant Factoring IFN, entitate din România, pentru a o ajuta să-şi extindă creditarea către întreprinderile mici din ţară, conform unui comunicat al FEI.

Potrivit comunicatului, acordul marchează prima dată când o companie românească fintech și factoring primește finanțare InvestEU. Acest acord a fost facilitat de programul InvestEU, care își propune să declanșeze investiții suplimentare de peste 372 de miliarde EUR în perioada 2021-2027.

Instant Factoring este o instituţie financiară nebancară şi o platformă de factoring fintech care oferă micro şi micilor companii acces la finanţare.

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici şi microîntreprinderilor şi este membru al Asociaţiei Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Naţională a României.

Fondul European de Investiții (FEI)  face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții și are rolul de a sprijini microîntreprinderile și IMM-urile din Europa să obțină finanțare. FEI proiectează și dezvoltă capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare care vizează în mod specific acest segment de piață.

Programul InvestEU oferă Uniunii Europene o finanțare pe termen lung din fonduri private și publice, ajută la mobilizarea investițiilor private pentru prioritățile politice ale UE (cum ar fi Pactul ecologic european și tranziția digitală). Programul InvestEU reunește instrumente financiare ale UE pentru sprijinirea investițiilor în Uniunea Europeană, prin intermediul a trei componente: Fondul InvestEU, Hubul de consiliere InvestEU și Portalul InvestEU.

Fondul InvestEU este implementat prin parteneri financiari care vor investi în proiecte folosind garanția bugetului UE de 26,2 miliarde de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.