Acasă Externe R. Moldova va purta separat de Ucraina negocieri de aderare la UE

R. Moldova va purta separat de Ucraina negocieri de aderare la UE

DISTRIBUIȚI

 172466– 21062024 – Pentru a nu fi blocată de Ungaria, Republica Moldova va negocia aderarea la UE separat de Ucraina, a afirmat preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu Republica Moldova, eurodeputatul Siegried Mureșan, citat de RRA.

Potrivit acestuia, ”din punct de vedere politic cele două state au fost tratate la pachet de la început, însă acum, din punct de vedere tehnic, fiecare ţară va fi tratată individual în baza meritelor, a reformelor. Aşa că ele de acum au propriul parcurs şi se pot integra fie împreună, fie separate”.

Într-o discuție cu jurnaliștii internaționali acreditați la Parlamentul European, Mureșan a afirmat că ”Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană”. De asemenea, acesta susține că, similar cu fondul pentru Ucraina, UE ar trebui să înfiinţeze un fond de garantare a investiţiilor comunitare în Republica Moldova, prin care companiile europene ar fi încurajate să investească în această ţară.

Unul dintre efectele unui astfel de fond, anticipată de parlamentarul European, este combaterea războiuluii hibrid dus de Rusia în Republica Moldova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.