Acasă Social Se redeschide Salina Praid

Se redeschide Salina Praid

DISTRIBUIȚI

 172409 – 14062024 – Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi pătrunderilor de apă în subteran, de la pârâul Corund.

Directorul de producţie al SALROM, Irina Muller, a declarat pentru AGERPRES că au fost făcute lucrări de primă urgenţă, care au pus în siguranţă activitatea turistică, dar şi pe cea de producţie.

Aceasta a dat asigurări că turiştii sunt în siguranţă, fiind aşteptaţi, de sâmbătă, să coboare în subteran şi să viziteze salina.De asemenea, directorul de producţie al SALROM a menţionat că se au în vedere investiţii de mare amploare, care necesită, însă, timp mai îndelungat.

„Avem în vedere realizarea unor investiţii de mare amploare, care să asigure, să zic aşa, stabilitatea tuturor lucrărilor pe termen lung. Dar, investiţia fiind foarte mare, necesită un timp până se fac toate proiectele, până se obţine finanţare, până se angajează lucrările şi aşa mai departe”, a punctat Irina Muller.

În data de 15 mai, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat că Societatea Naţională a Sării a decis sistarea activităţii de producţie şi de vizitare în Salina Praid, până la rezolvarea situaţiei create de infiltraţiile provenite din pârâul Corund.

Pentru rezolvarea problemei, începând cu data de 12 mai, echipe de intervenţie ale salinei şi ale Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş au efectuat lucrări pentru dirijarea controlată a debitelor de apă din pârâul Corund, pe întreaga zonă în care s-au produs infiltraţii în subteran, situaţia fiind monitorizată permanent de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a informat atunci Instituţia Prefectului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.