Acasă Opinii/Analize Sondaj de opinie INSCOP Research: Corectitudine alegeri 

Sondaj de opinie INSCOP Research: Corectitudine alegeri 

DISTRIBUIȚI

172346 – 07062024 – Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în mai 2024, peste jumătate dintre români cred că alegerile din acest an  vor fi organizate în mod corect.

Datele au fost culese în perioada 20 – 25 mai 2024. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Corectitudine alegeri

Alegerile europarlamentare și locale 
57.8% dintre români cred că alegerile europarlamentare și locale de anul acesta vor fi organizate mai degrabă în mod corect, 38.2% că vor fi organizate mai degrabă în mod incorect, iar 4% nu știu sau nu răspund.

Alegerile prezidențiale
58.1% dintre respondenți cred că alegerile prezidențiale de anul acesta vor fi organizate mai degrabă în mod corect, 37.6% că vor fi organizate mai degrabă în mod incorect, iar 4.3% nu știu sau nu răspund.

Alegerile parlamentare
Cât privește alegerile parlamentare de anul acesta, 54.5% dintre cei intervievați cred că acestea vor fi organizate mai degrabă în mod corect, 41% că vor fi organizate mai degrabă în mod incorect, iar 4.5% nu știu sau nu răspund.

Cred că alegerile de anul acesta, indiferent de tipul lor (locale, europarlamentare, prezidențiale, parlamentare), vor fi organizate în mod corect mai ales: votanții PSD-PNL și ai ADU, persoanele cu educație superioară, locuitorii din rural și angajații la stat. Sunt de părerea contrarie mai ales în proporții mai mari decât media populației în special votanții AUR, tinerii sub 30 de ani, cei cu un venit mai redus și locuitorii din București.

Dă clic pentru a accesa 07.06.2024-INSCOP-NEWS-Corectitudine-alegeri.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.