Acasă Cultura/Media Varujan Vosganian este noul preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România

Varujan Vosganian este noul preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România

DISTRIBUIȚI

 172510– 27062024 – În programul cu care a candidat, Vosganian a vorbit despre mai bună reprezentare a literaturii române în manualele școlare și promovarea literaturii române în străinătate

Scriitorul Varujan Vosganian a fost ales preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, cu 660 din cele 740 de voturi exprimate.

Din 2009 Varujan Vosganian era prim vicepreşedinte al instituției, după ce anterior, din 2005, a ocupat funcția de vicepreședinte. El este autor a peste 500 de articole, studii, eseuri economice, beletristice şi politologice.

În programul cu care a candidat, Vosganian s-a referit la reașezarea statutului scriitorului în societatea românească, reducerea deficitului de cultură, o mai bună reprezentare a literaturii române în manualele școlare, atragerea tinerilor scriitori către USR, reconstruirea și promovarea în spațiul public a imaginii USR, reluarea programelor de achiziții pentru literatura română, protejarea drepturilor de autor, promovarea literaturii române în străinătate, eficientizarea colectării timbrului literar și consolidarea situației financiare a USR.

Postul rămăsese neocupat după decesul fostului preşedinte al Uniunii, criticul literar Nicolae Manolescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.