Acasă Externe A fost operaționalizat Centrul de Excelență NATO în domeniul schimbărilor climatice și...

A fost operaționalizat Centrul de Excelență NATO în domeniul schimbărilor climatice și securității

DISTRIBUIȚI

 172644 – 11072024 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 9 iulie, în marja Summitului NATO de la Washington, la evenimentul organizat de Ambasada Canadei în SUA, cu prilejul operaționalizării Centrului de Excelență în domeniul schimbărilor climatice și securității (CCAS CoE). Evenimentul s-a desfășurat în prezența prim-ministrului Guvernului Canadei, Justin Trudeau, și a miniștrilor canadieni de externe și apărării naționale, Mélanie Joly, respectiv Bill Blair.

România este una dintre națiunile-sponsor ale acestui Centru de Excelență, alături de Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Norvegia, Turcia și Marea Britanie.

Angel Tîlvăr a subliniat impactul schimbărilor climatice asupra securității, care este reflectat în Conceptul Strategic al NATO, prin rolul de multiplicator al amenințărilor și riscurilor de securitate, cu implicații asupra modului în care operează forțele armate aliate.

Ministrul Tîlvăr a evidențiat că participarea României la CCAS CoE, în baza documentului semnat anul trecut la Vilnius, va contribui la îmbunătățirea nivelului de cunoaștere situațională, respectiv la dezvoltarea de acțiuni și inițiative de atenuare a impactului schimbărilor climatice și de adaptare la acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.