Acasă Externe Capacități suplimentare de apărare aeriană pentru Ucraina

Capacități suplimentare de apărare aeriană pentru Ucraina

DISTRIBUIȚI

 172632 – 10072024 – În timp ce summitul NATO din acest an a început la Washington, D.C., pe 9 iulie, președintele Joe Biden a anunțat că o coaliție de țări aliate va dona Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a evita atacurile rusești.

Redăm conținutul declarației comune a președintelui SUA, Joe Biden, prim-ministrului olandez Dick Schoof, cancelarului german Olaf Scholz, premierului italian Giorgia Meloni, președintelui României Klaus Iohannis și președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy, privind consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei:

”Ne angajăm să oferim Ucrainei capacități suplimentare de apărare aeriană, pe măsură ce se apără împotriva agresiunii continue a Rusiei, inclusiv a atacurilor deliberate ale Rusiei asupra orașelor ucrainene și a infrastructurii civile și critice.

Astăzi, anunțăm că, în mod colectiv, oferim Ucrainei sisteme suplimentare strategice de apărare aeriană, inclusiv baterii Patriot suplimentare donate de Statele Unite, Germania și România; Componente Patriot donate de Țările de Jos și de alți parteneri pentru a permite funcționarea unei baterii Patriot suplimentare; și un sistem SAMP-T suplimentar donat de Italia.

Aceste cinci sisteme strategice de apărare aeriană vor ajuta la protejarea orașelor, civililor și soldaților ucraineni și ne coordonăm îndeaproape cu guvernul ucrainean pentru ca aceste sisteme să poată fi utilizate rapid. Lucrăm la un anunț suplimentar în acest an privind sistemele strategice de apărare aeriană suplimentare pentru Ucraina.

În plus, în lunile următoare, Statele Unite și partenerii intenționează să ofere Ucrainei zeci de sisteme tactice de apărare aeriană, inclusiv sisteme NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS și Gepard. Aceste sisteme vor extinde și vor consolida și mai mult acoperirea de apărare aeriană a Ucrainei. Mai mulți aliați – inclusiv Canada, Norvegia, Spania și Regatul Unit – vor continua să joace un rol esențial în furnizarea acestor sisteme, iar mulți alți susținători ai Ucrainei vor ajuta la furnizarea de interceptori. La rândul lor, Statele Unite vor relua livrările planificate de vânzări militare străine de interceptoare critice de apărare aeriană în coordonare cu partenerii, astfel încât acestea să fie livrate în Ucraina, oferind Ucrainei sute de interceptoare de apărare aeriană suplimentare în anul următor.

Pe măsură ce consolidăm apărarea antiaeriană a Ucrainei, suntem recunoscători coaliției a peste 50 de țări care continuă să ofere asistență de securitate Ucrainei, precum și Inițiativei de Acțiune Imediată privind Apărarea Aeriană – căreia partenerii i-au promis mai mult de 1 miliard de dolari în sprijinul apărării aeriene a Ucrainei – și Coaliția integrată pentru capacitatea de apărare aeriană și antirachetă, condusă de Germania şi Franţa.

Salutăm, de asemenea, munca NATO de a sprijini eforturile Ucrainei de a dezvolta o arhitectură integrată de apărare antiaeriană și antirachetă interoperabilă cu NATO. Mesajul nostru către Moscova și către lume este clar: sprijinul nostru pentru Ucraina este puternic și neclintit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.