Acasă Politic Contabilii s-au supărat și protestează. Vor o legislație fiscală predictibilă

Contabilii s-au supărat și protestează. Vor o legislație fiscală predictibilă

DISTRIBUIȚI

 172609 – 08072024 –  Un grup de membri ai Patronatului Antreprenorilor Contabili din România și alți specialiști din domeniu anunță un protest masiv împotriva măsurilor fiscale și legislative recente – OUG 69/2024 și OUG 70/2024, pe care le consideră opresive și care creează haos în mediul de afaceri din țară.

Protestul, denumit “Fără haos în legislația fiscală”, va începe în Piața Victoriei și se va transforma într-un marș spre sediul Ministerului de Finanțe din Piața Constituției, unde va avea loc o adunare publică de protest. Reprezentanții patronatului solicită claritate și predictibilitate legislativă prin stabilirea unui calendar al modificărilor fiscale cu cel puțin 6 luni înainte de implementare.

“Protestul nu se referă doar la problemele recente legate de e-TVA și e-Factura, ci și la numeroasele abuzuri fiscale și legislative existente. Sunt necesare consultări publice adecvate înainte de adoptarea oricăror ordonanțe de urgență și o implicare reală a specialiștilor în procesul decizional. Haosul creat de schimbările fiscale bruște și neașteptate este extrem de distructiv pentru mediul de afaceri din România”, menționează într-un comunicat al Patronatului Antreprenorilor Contabili din România.

Obiectivele PACR au în vedere eliminarea e-TVA, stoparea dictaturii fiscale și promovarea dialogului constructiv.

”Contabilii și antreprenorii din România s-au săturat de numărul mare de modificări fiscale, de sarcinile administrative care s-au pus în cârca lor, de birocratizarea excesivă în locul digitalizării, de disfuncționalitățile aplicațiilor instituțiilor publice în care suntem obligați să raportăm, de lipsa de consultare cu specialiștii din domeniu, de ordonanțe apărute peste noapte, de legi reactive, de amenzi disproporționate, de lipsa dezbaterilor publice și a transparenței decizionale!”, se arată în anunțul privind organizarea protestului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.