Acasă Social Aparare Întrevedere Angel Tîlvăr – Kathleen Kavalec

Întrevedere Angel Tîlvăr – Kathleen Kavalec

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.co/angel.tilvar.oficial

 172551 – 01072024 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, 1 iulie, la sediul MApN, o întrevedere cu Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la București.

          În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte care au vizat, în principal, cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, precum și aspecte relevante privitoare la situația de securitate din regiunea Mării Negre. Stadiul și perspectivele acordării asistenței internaționale multidimensionale pentru susținerea Ucrainei au fost, de asemenea, pe agenda celor doi oficiali.

          Ministrul Angel Tîlvăr a evidențiat principalele linii de efort ale României pentru Ucraina, cu accent pe dimensiunea instruirii.

          De asemenea, oficialii au discutat despre Summitul NATO de la Washington, din luna iulie, unde este de așteptat să fie adoptate decizii cruciale pentru securitatea Alianței, în general, și pentru stabilitatea și securitatea regiunii Mării Negre și a flancului sud-estic, în particular.

          „Summitul va fi un moment definitoriu pentru viitorul Alianței. Suntem pregătiți să contribuim activ la consolidarea securității colective și la întărirea capacităților de apărare ale NATO”, a concluzionat Angel Tîlvăr.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.