Acasă Social Risc de inundații în 25 de bazine hidrografice până miercuri

Risc de inundații în 25 de bazine hidrografice până miercuri

DISTRIBUIȚI

 172562 – 02072024 – Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis o avertizare hidrologică pentru râuri din mai multe regiuni ale țării, unde sunt posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Astfel, vor fi afectate bazinele hidrografice: Tisa – intrarea în ţară, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte de stația hidrometrică Calafat, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret şi Prut.

În acest context, începând de astăzi, de la ora 16:00, până miercuri, la ora 14:00, va intra în vigoare Codul portocaliu, care vizează județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Mureș, Alba, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași.

De asemenea, este activ și Codul galben, cu valabilitate începând de astăzi, la prânz, până miercuri, la ora 16:00, pe anumite sectoare de râuri din Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Bucovina și Moldova.

Avertizarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele:  Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Suceava.

Recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.