Acasă Politic Sondaj de opinie INSCOP Research: Așteptări după alegerile din 9 iunie

Sondaj de opinie INSCOP Research: Așteptări după alegerile din 9 iunie

DISTRIBUIȚI

172593 – 05072024 – Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024, două treimi dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în urma alegerilor din 9 iunie.
Datele au fost culese în perioada 19 – 27 iunie 2024. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Așteptări privind situația din localitate în urma alegerilor locale
În urma rezultatelor de la alegerile locale, 66.2% dintre români se așteaptă ca, în următorii 4 ani, situația din localitatea lor să se îmbunătățească, 22.6% să rămână la fel, iar 9.6% să se înrăutățească. 1.6% nu știu sau nu răspund.
Se așteaptă ca situația din localitatea lor să se îmbunătățească în special votanții PSD și ai PNL, persoanele cu educație primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural și cei cu un venit mai redus. Se așteaptă ca situația din localitatea lor să rămână la fel în special votanții USR, persoanele cu educație superioară, locuitorii din București și cei cu un venit mai ridicat.

Așteptări privind modul în care este reprezentată România în Parlamentul European în urma alegerilor europarlamentare
În urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare, 60.5% dintre respondenți se așteaptă ca, în următorii 4 ani, modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătățească, 23.1% să rămână la fel, iar 12.4% să se înrăutățească. 4.1% nu știu sau nu răspund.
Se așteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătățească în special votanții PSD, ai PNL și ai AUR, persoanele cu educație primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural și cei cu un venit mai redus. Se așteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să rămână la fel în special votanții USR, persoanele cu educație superioară, gulerele albe, locuitorii din București și cei cu un venit mai ridicat.

https://www.inscop.ro/wp-content/uploads/2024/07/05.07.2024-Sondaj-INSCOP-NEWS-Partea-a-V-a-Asteptari-post-alegeri.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.