Acasă Anchete Interne Structurile de Interne din zona frontierei româno-bulgare anunță intensificarea acțiunilor comune

Structurile de Interne din zona frontierei româno-bulgare anunță intensificarea acțiunilor comune

DISTRIBUIȚI

  172565 – 03072024 – Reprezentanți ai Poliției, Poliției de Frontieră, IGI și Anticorupție din România și Bulgaria au participat la o videoconferință în care au fost discutate măsurile comune pentru întărirea cooperării operative bilaterale și intensificarea contactelor directe conform Planului de Acțiune Comun. S-a discutat despre schimbul de informații, patrulările comune și operațiunile comune de combatere a migrației ilegale, precum și despre măsuri comune pentru gestionarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în timpul sezonului estival.

Potrivit MAI, combaterea eficientă a criminalității organizate și transfrontaliere a fost prezentată ca o prioritate comună, cu accent pe combaterea traficului de migranți, a traficului de droguri și a contrabandei cu țigări, cooperarea între structurile competente în cadrul investigațiilor comune specifice fiind foarte bună. În acest context, pe lângă contactele existente la nivel central între structurile de crimă organizată din cele două țări, au fost stabilite contacte directe și între structurile teritoriale din zonele de frontieră adiacente.

Totodată, cele două delegații au convenit măsuri suplimentare cu privire la siguranța turiștilor și îmbunătățirea siguranței rutiere.

A fost evidențiată cooperarea în domeniul combaterii corupției între structurile competente din cele două ministere de interne, atât în ceea ce privește activitățile la nivel național, cât și la nivel regional.

S-a agreeat continuarea cu aceeași frecvență a activităților comune în toate domeniile de interes reciproc.

Videoconferința este o continuare a discuțiilor din luna mai 2024, la Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.