Acasă Politic Tineri diplomați din Rep. Moldova, în vizită la MAE

Tineri diplomați din Rep. Moldova, în vizită la MAE

DISTRIBUIȚI
foto:mae.ro

 172628 – 10072024 – Secretarul de stat Ana Tinca a primit marți, 9 iulie, la București, pe reprezentanții Asociației Tinerilor Diplomați din Republica Moldova. În cadrul dialogului, au fost abordate atât aspecte legate de cerințele profesiei de diplomat și de activitățile curente în cadrul unui minister al Afacerilor Externe și teme de actualitate de pe agenda internațională.

Tinerii diplomați s-au arătat interesați de relația  dintre România și Rep. Moldova, cu accent asupra sprijinului pentru parcursul european al acestui stat, consecințele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei la nivel regional și rolul Uniunii Europene și al NATO în actualul context internațional, dar și de abilitățile și competențele necesare unei cariere în diplomație.

Referirindu-se la contextul de securitate extrem de complicat, secretarul de Stat Ana Tinca a precizat că războiul convențional împotriva Ucrainei se derulează în paralel cu o intensificare fără precedent a atacurilor hibride, care afectează inclusiv Republica Moldova și România și a evocat importanța combaterii propagandei și a știrilor false, apreciind că războiul împotriva adevărului este una dintre provocările cele mai mari cărora trebuie să le facă față în prezent statele democratice.

Oficialul român a încurajat tinerii de la Chișinău să se implice în procesele de consolidare a rezilienței întregii societăți, precum și în cele legate de pregătirea integrării europene a Rep. Moldova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.