Acasă Anchete Justitie Ghiță, încă o achitare în primă instanță

Ghiță, încă o achitare în primă instanță

DISTRIBUIȚI

146687 – 14062018 – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunțat, în primă instanță, la 14 iunie, sentinţa în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete. Instanța l-a achitat pe Ghiță pentru acuzațiile de dare de mită și folosire de informații nedestinate publicității. Judecătorii constată că faptele reclamate de procurorii DNA nu există. De asemenea, Ghiță a fost achitat pentru acuzația de conducere fără permis, acuzația de spălare de bani și s-a dispus restituirea cauțiunii de 54 de milioane de lei.

În același dosar au mai fost achitați Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, și Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, judecătorii susținând că faptele nu există.

De asemenea, au fost achitați Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, și Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Judecătorii au constatat că faptele nu există sau nu sunt prevăzute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.