Acasă Stiință România, aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

România, aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

DISTRIBUIȚI

147134 – 13072018 – Echipa României a obţinut o medalie de aur, una de argint şi două de bronz, precum şi două menţiuni de onoare, la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, unde s-a clasat pe locul 33 din 110 ţări participante.

Ioan-Andrei Nicolae, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a cucerit medalia de aur, Ciprian-Mircea Bonciocat, de la Colegiul „Tudor Vianu” din capitală pe cea de argint, iar Edis Memiş, de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, şi Mihnea-Gabriel Doica, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, pe cele de bronz.

Menţiunile de onoare le-au revenit elevilor Antonie Ciocan şi Radu-Alexandru Iacob, ambii de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Olimpiada Internațională de Matematică este cel mai prestigios concurs dedicat elevilor în domeniul științelor exacte. Aceasta are loc anual, prima ediție fiind găzduită în anul 1959, în România.

În ceea ce privește ediția din anul 2018, găzduită la Cluj-Napoca, manifestarea educațională a fost una de mare amploare, cu peste 2000 de participanți (elevi, profesori, lideri de grup, observatori și voluntari) din cele 114 țări participante.

Organizarea Olimpiadei Internaționale de Matematică din 2018 se conectează simbolic la țara noastră din două perspective. Pe de-o parte, istoria Olimpiadei datează din 1959, când prima ediție a avut loc în România, cu șapte țări participante: România, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Cehoslovacia, Germania de Est și URSS. De atunci, evenimentul a avut loc în fiecare an (cu excepția anului 1980) în diferite țări.

România a mai organizat și edițiile din anii 1959 (la Brașov), 1960 (la Sinaia), 1969, 1978 și 1999 (ultimele trei ediții fiind organizate la București). Astfel, Olimpiada Internațională de Matematică este cea mai mare, cea mai veche și prestigioasă competiție din domeniul științelor exacte. De asemenea, evenimentul va marca, în același timp, și unul dintre cele mai importante momente ale istoriei naționale: 100 de ani de la Marea Unire din 1918, 100 de ani de existență a statului național unitar, România modernă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.