Acasă Externe Ministrul Finanțelor Publice a semnat la Bruxelles Carta Vamală Europeană

Ministrul Finanțelor Publice a semnat la Bruxelles Carta Vamală Europeană

DISTRIBUIȚI

 147138 – 13072018 – Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat joi, 12 iulie a.c., la Bruxelles, la evenimentul organizat cu ocazia celebrării celor 50 de ani de Uniune Vamală.

Cu acest prilej, Teodorovici a semnat Carta Vamală Europeană, sub înaltul patronaj al lui Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice şi Financiare, Impozitare şi Vamă şi al lui Hartwig Löger, ministrul de Finanţe din Austria, ţară care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

”Securizarea punctelor vamale, dotarea cu echipamente de ultimă generație si modernizarea infrastructurii vamale este unul dintre principalele obiective ale Ministerului Finanțelor Publice pentru anul 2018”, a declarat Eugen Teodorovici.

Uniunea Vamală a fost menţionată prima dată în Tratatul de la Roma şi a intrat în vigoare în anul 1968, când s-au eliminat taxele vamale percepute la frontierele dintre statele membre ale Comunității Europene. Statele membre ale UE utilizează un set comun de norme, așa-numitul Cod vamal, care stă la baza Uniunii Vamale.

În cele cinci decenii de existenţă, Uniunea Vamală a devenit o piatră de temelie a pieţei unice prin menținerea unor frontiere sigure ale UE și prin protejarea cetățenilor împotriva mărfurilor interzise și periculoase. Numai în 2017, autoritățile vamale din UE au gestionat 16% din comerțul mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.