Acasă Externe Nordul Italiei intră în carantină severă din cauza noului coronavirus

Nordul Italiei intră în carantină severă din cauza noului coronavirus

DISTRIBUIȚI

153619 – 08032020 – Premierul italian Giuseppe Conte a semnat duminică dimineață un decret care instituie carantină severă în cea mai mare parte a nordului Italiei, în încercarea de a opri expansiunea coronavirusului. Întreaga regiune a Lombardiei este inclusă, precum și alte 14 provincii.

Ca urmare a intrării în vigoare a noului normativ, deplasările populației sunt restricționate, excepțiile fiind permise numai în caz de urgență. Școlile, locațiile de ceremonii, sălile de sport, piscinele, spa-urile vor fi închise, muzeele, centrele culturale, cinematografele, teatrele și stațiunile de schi de asemenea, centrele comerciale urmând să fie deschide publicului doar de luni până vineri.

În articolul 1 din proiectul noului decret guvernamental este prevăzută interzicerea intrării și ieșiri din Lombardia și din alte 11 provincii, fiind reglementată și extinderea zonelor controlate către Piedmont și Emilia-Romagna. În detaliu, provinciile care au devenit „zonă roșie” sunt următoarele: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola și Alessandria. Toate dispozițiile noi sunt valabile din data de 8 martie și până pe 3 aprilie 2020.

Premierul Italian apreciază că normativul, chiar dacă suspendă manifestările și adunările publice, nu introduce o interdicție absolută de mișcare, ci legiferează doar o mobilitate redusă a populației pentru mai buna gestionare a crizei.

Ca o consecință a decretului premierului Giuseppe Conte, de duminică, viața socială a italienilor din Lombardia și din cele 14 provincii menționate mai sus, se va defășura numai în anumite condiții, în spatelor ușilor închise.

Sălile de sport, bazinele de competiții și piscinele urmând să fie închise, competițiile sportive urmează să fie permise numai fără participarea publicului. Centrele comerciale vor trebui în egală măsură să își reducă activitatea tocmai în perioada de afluență a cumpărătorilor, urmând să fie închise publicului în weekend. Muzeele, centrele culturale, stațiunile de schi și școlile vor continua, de asemenea, să fie închise, până pe 3 aprilie.

Cererile civile și religioase, inclusiv ceremoniile funerare sunt, din 8 martie, suspendate. Toate evenimentele organizate sunt de asemenea suspendate, precum și acțiunile programate a se desfășura într-un loc public sau privat, inclusiv cele cu caracter cultural, recreativ, sportiv și religios, chiar dacă se desfășoară în incinte dar presupun participare publică, cum ar fi evenimente mari, cinematografe, teatre, pub-uri, școli săli de dans, săli de jocuri, săli de pariuri și săli de bingo, discoteci și locuri similare.

Barurile și restaurantele pot rămâne deschise, dar cu obligația managerului de a impune distanța de siguranță interpersonală de cel puțin un metru între clienți, cu sancțiunea suspendării activității în caz de încălcare.

Premierul italian Giuseppe Conte a decis și faptul că, în perioada 8 martie – 3 aprilie, concediul obișnuit al personalului medical și tehnic, precum și al personalului a cărui prezență este strict necesară pentru a gestiona activitățile cerute de unitățile de criză înființate la nivel regional, se suspendă. În plus, accesul rudelor și al vizitatorilor la spitale este limitat la doar câteva cazuri specifice, în timp ce aparținătorilor pacienților li se interzice să stea în sălile de așteptare ale serviciilor de urgență și în saloane.

Decretul recent intrat în vigoare prevede și sancțiuni drastice pentru oricine nu respectă limitele de călătorie și noile măsuri pentru combaterea coronavirusului în Lombardia și în celelalte 11 provincii. Contravenineții pot fi pedepsiți cu închisoare de până la 3 luni și cu o amendă de până la 206 de euro. Acestea sunt aceleași sancțiuni deja prevăzute pentru cei care au încălcat primele dispoziții adoptate pentru zonele roșii.