Acasă Cultura/Media Festivalul Internațional Grand Prix Nova organizat de Radio România

Festivalul Internațional Grand Prix Nova organizat de Radio România

DISTRIBUIȚI

 169183 – 17062023  – În perioada 18-23 iunie 2023 Radio România organizează a XI-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovaţiei în creaţia de teatru radiofonic.

Cu această ediție se inaugurează colaborarea Radio România cu Creart, care găzduiește cu generozitate festivalul în spațiul intim al sălii sale de spectacole de la Teatrelli Bucureşti (Piața Lahovari, nr. 7). Apropierea între cele două instituții confirmă deschiderea internațională a acestui spațiul teatral bucureștean, afirmat în ultimii ani ca loc al inovației și al experimentului teatral performativ.Conferinţa de presă şi deschiderea oficială a Festivalului vor avea loc duminică, 18 iunie, de la ora 12.00, în sala de spectacole Teatrelli. Tot aici, audiţiile producţiilor în concurs, la care sunt bineveniți profesioniştii şi iubitorii audio drama, deopotrivă, se vor desfăşura zilnic în perioada 18-22 iunie, începând cu ora 9.00. Fiecare zi de audiții a producțiilor în concurs se va încheia cu o sesiune de discuții cu reprezentanții acestora, transmisă prin live streaming, online, pe pagina de facebook a festivalului Grand Prix Nova Romania. Vă reamintim că limba oficială a festivalului este engleza, iar audițiile sunt deschise tuturor celor interesați de fenomenul spectacolului sonor. (Intrarea e liberă.)Selecția finală a festivalului propune în cele trei categorii de concurs – Drama, Short Forms, Binaural Drama – 27 de producții de top din întreaga lume.

Gala de premiere va avea loc vineri, 23 iunie, de la ora 13.00, la sala de spectacole Teatrelli.

Pasionaţii de teatru radiofonic vor putea asculta, în toată perioada festivalului, pe site-ul www.eteatru.ro, producţiile radiofonice în concurs, însoţite de textele în limba engleză ale acestora (în format pdf).

Grand Prix Nova 2023 rămâne un punct de întâlnire al creatorilor din domeniul teatrului radiofonic şi o vitrină a creaţiilor audio cu cele mai diverse identităţi. Programul festivalului poate fi găsit pe site-ul evenimentului: www.grandprixnova.ro sau pe pagina de facebook: @gpnromania.