Acasă Politic Exercițiul DEPLOYEX

Exercițiul DEPLOYEX

DISTRIBUIȚI
foto:scutul.ro

169707–12082022 -În perioada 14-18 august, aproximativ 250 de militari francezi și luxemburghezi și 65 de mijloace tehnice din Grupul de Luptă al NATO în România vor participa la exercițiul DEPLOYEX în poligonul Babadag.

Deplasarea trupelor și mijloacelor tehnice se va desfășura luni, 14 august, iar scopul exercițiului este de a exersa dislocarea rapidă a trupelor și tehnicii Grupului de luptă.

De asemenea, acest exercițiu contribuie la îmbunătățirea nivelului de interoperabilitate a forțelor din cadrul Grupului de Luptă NATO, fiind o continuare a secvențelor de instruire desfășurate anterior în Cincu.

Grupul de Luptă NATO contribuie la creșterea cooperării militare a României cu țările participante – Franța, Țările de Jos și Belgia (prin rotație), precum și cu Luxemburg și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de apărare și descurajare în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre.