Acasă Social Administratie Primele autobuze electrice din Capitală intră în circulație

Primele autobuze electrice din Capitală intră în circulație

DISTRIBUIȚI

 170750 – 09122023 – Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan și viceprimarul general, Stelian Bujduveanu, au participat vineri, 8 decembrie, la testele de anduranță în trafic ale noilor autobuze electrice.

Primarul general, Nicușor Dan: „Astăzi am circulat cu primul autobuz electric din cele 100 care au sosit în București. De mâine, șase autobuze electrice vor intra pe traseu, pe linia 330, urmând ca în data de 11 decembrie acestea să intre și pe linia 335. Primele 20 de autobuze vor circula pe liniile 330 și 335, traseele celor două linii realizând legătura dintre nordul și estul Capitalei. Aceste noi mijloace de transport au aer condiționat, au rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, spațiu special amenajat pentru transportul pasagerilor în scaun rulant, echipament de informare audio-video a pasagerilor, sistem digital de supraveghere video și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor și oferă posibilitatea de a plăti călătoria direct cu cardul”.

Primarul general a mai explicat că primele zece stații de încărcare sunt deja operaționale la Uzina de Reparaţii-Atelierele Centrale – STB, iar următoarele zece vor fi montate tot la URAC, de săptămâna viitoare.

La rândul său, viceprimarul general, Stelian Bujduveanu, a declarat: „Ne bucurăm că am putut să ne ținem de promisiuni. Avem autobuzele electrice livrate și deja intră în traseu, o premieră pentru municipiul București, alături de cele 100 de tramvaie noi. Am promis un transport modern la începutul acestui mandat și sper că ne-am ținut de promisiune. Lucrăm la benzi unice pentru transportul în comun, lucrăm la metode de a fluidiza traficul. Sperăm ca bucureștenii să folosească aceste autobuze și să se bucure de ele pentru că urmează și altele să vină în perioada următoare”.