Acasă Politic Bucureşti: Soluţia pentru compensarea pierderii din amanarea accizei nu este agreatră în...

Bucureşti: Soluţia pentru compensarea pierderii din amanarea accizei nu este agreatră în prezent

DISTRIBUIȚI

125150 – 30122013Solutia pentru compensarea pierderii din buget ca urmare a amanarii accizei pe carburant nu este in acest moment agreata, dar va face parte din urmatoarea scrisoare de intentie cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, a declarat duminica ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, la RTV.  

„Avem un buget agreat cu FMI si Comisia Europeana. Este un buget in vigoare si mai poate fi modificat prin doua rectificari, cel mai devreme in luna iulie. Pana atunci pot fi facute ajustari din impartirea banilor pe trimestre, astfel incat sa se retina anumite sume in primele doua trimestre, dar solutia exacta pentru cei 600 de milioane lei, care reprezinta pierderea la buget din amanarea accizei, nu poate fi decat acea care va face parte din urmatoarea scrisoare de intentie cu FMI si CE. Chiar daca vom agrea o varianta de compensare in luna ianuarie, la vizita partenerilor nostri de la Comisie si de la FMI, aceasta varianta nu va fi pusa in practica decat incepand cu momentul primei rectificari. Solutia exacta de compensare nu este in acest moment agreata, ea va face obiectul negocierilor, insa bugetul anului 2014 ramane pe un deficit de 2,2%”, a afirmat Voinea.

            Autoritatile de la Bucuresti trebuie sa adopte masuri pentru a compensa scaderea veniturilor ca urmare a amanarii cu trei luni a majorarii accizei la combustibili, in vederea atingerii tintei de deficit de 2,2% din PIB, a aratat Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI in Romania. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.