Acasă Cultura/Media Bucureşti: – 3 milioane de euro pentru Putna

Bucureşti: – 3 milioane de euro pentru Putna

DISTRIBUIȚI

 127221 – 28032014 – Mănăstirea Putna va primi peste trei milioane euro pentru restaurare printr-un acord semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.Acordul a fost semnat joi, 27 martie 2014, de vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, şi stareţul Mănăstirii Putna, pr. Arhim. Melchisedec Velnic, informează Basilica.ro.

„Am semnat cu părintele stareț acordul pentru reabilitarea ansamblului de la Mănăstirea Putna și am ținut să îl semnez personal (…) pentru că e vorba de un simbol cultural important pentru România și vorbim astăzi de peste trei milioane de euro, bani europeni care au fost alocați pentru restaurarea Mănăstirii Putna și a infrastructurii conexe. Banii vor fi alocați pentru restaurarea și consolidarea Casei Domnești, a atelierelor, a stăreției, a Cramei și a chiliilor care fac parte din ansamblul Mănăstirii Putna, dar și pentru sistemul electric și termic al mănăstirii”, a explicat Liviu Dragnea.

Ministrul a precizat că, dincolo de valoarea economică a acestui acord, este vorba de conservarea unui simbol național al românilor.

„Mănăstirea Putna este legată de domnitorul Ștefan cel Mare, care se odihnește acolo și este legată și de istoria pe care acesta a scris-o pentru poporul român. (…) Este un simbol central pentru cultura românească și acest contract semnat astăzi nu reprezintă numai o valoare din punct de vedere economic sau turistic. Este vorba de conservarea unui simbol național și cultural al poporului român și, nu în ultimul rând, un simbol al credinței ortodoxe a acestui popor”, a spus minstrul.

Proiectul semnat joi este intitulat „Restaurare, modernizare şi conservare a patrimoniului cultural, naţional şi a infrastructurii conexe la Mănăstirea Putna” şi va fi derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 – „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.