Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Traian Băsescu: ”Este posibil ca România să fie unul din beneficiarii...

București: Traian Băsescu: ”Este posibil ca România să fie unul din beneficiarii repoziționării resurselor NATO în interiorul Uniunii Europene, ceea ce o va face mult mai atractivă pentru spionaj”

DISTRIBUIȚI

127164 – 26032014 –   La finalul ședinței de bilanț a SRI, președintele Traian Băsescu a făcut o comparație a situației pe care a constatat-o la preluarea primului mandat cu ceea ce lasă la predarea funcției de președinte. El reamintit că, în 2004, directorul SRI folosea o mașină de la Sorin Ovidiu Vântu și instituția era implicată în scandaluri  politice. Pornind de la numirea la conducerea SRI a unui reprezentant al opoziției și predarea integrală a arhivelor fostei securități către CNAS, SRI și-a manifestat dorința de a se elibera de emblema fostei securități, a spus Traian Băsescu.

”Ca șef al statului, ca șef al CSAT, pot spune că România are un servicu de informații performant, care și-a atins toate obiectivele – combaterea corupției, a criminalității organizate sau transfrontaliere, lupta antiteroristă, acoperirea activități de contraspionaj și a devenit un  etalon comparabil”, a spus Traian Băsescu. Acesta a menționat sondajele de opinie care indică un nivel de încredere crescut din partea populației, în primul rând ca efect al depolitizării și al delimitării de reprezentanții locali ai partidelor.  ”Asta a făcut posibilă activitatea bună și foarte bună în combaterea corupției. Îl văd ca pe un club de oameni serioși, cu principii și cu dorința de a-și servi țara”, a spus Traian Băsescu, precizând că această lecție trebuie învățată de societate. ”Acolo unde politizarea nu s-a manifestat, performanța a apărut. România, ca stat de drept, are câteva instituții performante, și acest lucru s-a datorat, în primul rând depolitizării”. Traian Băsescu a cerut depolitizarea ANAF, pe toate palierele, astfel încât profesioniștii să-și poată face treaba.

Referindu-se la prioritățile acestui an, Traian Băsescu a menționat că trebuie adaptate cu privire la riscurile de intensificare a activităților de spionaj pe teritoriul României, ca efect al evoluțiilor din regiune. ”Este posibil ca România să fie unul din beneficiarii repoziționării resurselor NATO în interiorul Uniunii Europene, ceea ce o va face mult mai atractivă pentru spionaj”.

O altă prioritate vizeaxză protecția cibernetică. ”În momentul de față, datorită egoismului unora din instituțiile statului, care vor să-și mențină bazele de date numai pentru ele, nu se poate realiza o protecție eficientă a sistemelor cibernetice ale României”, a spus președintele, indicând necuplarea bazelor de date dintre Ministerul de Finanțe Ministerul Muncii, care, din interese politice, sunt ținute tot separat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.