Acasă Economie Bucureşti: Bilanţul inundaţiilor: 63 de localităţi afectate

Bucureşti: Bilanţul inundaţiilor: 63 de localităţi afectate

DISTRIBUIȚI

– 130261 – 30072014 – Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat miercuri că în urma inundaţiilor au fost afectate 63 de localităţi din zece judeţe, o persoană din Argeş a decedat şi alte patru din Vâlcea, Argeş şi Teleorman sunt date dispărute. Totodată, 400 de oameni rămaşi izolaţi au fost salvaţi, din care 210 în Vaideeni.Oprea a mai precizat că în ultimele 24 de ore au fost mobilizaţi peste 2.200 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, care au intervenit pentru salvarea oamenilor aflaţi în situaţii de risc.

Potrivit vicepremierului, marţi s-a intervenit în 63 de localităţi din judeţele Alba, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Sibiu, unde au fost peste 1.100 de locuinţe inundate.

Trei elicoptere ale Ministerului de Interne au intervenit pentru salvarea a peste 60 de persoane, misiuni aeriene având loc în judeţele Gorj şi Vâlcea.

În județul Argeș, un bărbat de 72 de ani și-a pierdut viața, marți după-amiază, după ce a fost luat de o viitură în localitatea Vedea. De asemenea, tot în Argeş, un bărbat a fost dat dispărut după ce a fost luat de o viitură pe pârâul Merișani din localitatea cu același nume. Reprezentanții Prefecturii Argeș anunţau că bărbatul a fost găsit marți seară, după ce a fost căutat timp de câteva ore.

În judeţul Vâlcea, un bărbat de 38 de ani din comuna Stoenești este dat dispărut în urma viiturilor, potrivit reprezentanților Poliției Vâlcea, care au spus marţi că șansele ca acesta să mai fie în viață sunt minime. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.