Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Studenţii cer demisia ministrului Costoiu

Bucureşti: Studenţii cer demisia ministrului Costoiu

DISTRIBUIȚI

129687 – 08072014 – Ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, este contestat de reprezentanţii studenţilor din România căruia îi cer demisia. Ultimele modificări aduse Legii Educației, susţin studenții, aduc grave prejudicii învățământului prin reintroducerea politicului în instituțiile de învățământ.

„Universitățile vor fi transformate în moșii, în care rectorii vor putea deține funcții pe viață. Ordonanța de urgență dă undă verde politicului să reintre în universități și să le transforme în scene de bătălii politice. Pe de altă parte, ordonanța reintroduce doctoratul la fără frecvență, la frecvență redusa, deci, practic, cercetătorii de acum înainte vor putea să facă cercetare de acasă, ceea ce din punctul nostru de vedere este o scădere gravă a calității doctoratelor din România”, a spus Cristi Popescu, vicepreședinte  al Asociaţiei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), potrivit Cotidianul.ro.

Studenții au vorbit și cu ministrul Educației, Remus Pricopie, căruia i-au adus la cunoștință nemulțumirile lor. Într-o discuție cu aceștia, care a durat mai bine de trei ore, Remus Pricopie a apărat necesitatea modificării legii, în condițiile în care studenții au acuzat autoritățile că au fost ignorați, fiind excluși de la dialog. Ministrul a insistat ținând să explice că au fost necesare corecții ale legii din pricina unor erori.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a vorbit sâmbătă despre ordonanța de urgență care modifică Legea Educație, în contextul disputelor iscate în jurul oportunității demersului inițiat de guvern afirmând că actul normativ nu numai că aduce lucruri bune, ci remediază o lege făcută prost.

La rândul său, Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, spunea că OUG de modificare a Legii Educaţiei reprezintă rezultatul unor discuţii şi negocieri și că schimbările nu vor bulversa sistemul.

Pricopie a mai spus că emiterea ordonanţei de urgenţă a fost anunţată cu mai multe săptămâni în urmă şi a apărut ca o necesitate pentru ca anul şcolar 2014-2015 să înceapă în bune condiţii. În legătură cu a treia sesiune de Bacalaureat, Pricopie a spus că prin OUG vor fi sprijiniţi cei care nu trec acest examen.

Nemulțumit de ordonanța de urgență care modifică Legea Educației, Traian Băsescu a trimis o scrisoare Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Preşedintele solicită să fie sesizată Curtea Constituțională, acesta nefiind de acord cu introducerea unei a treia sesiuni a examenului de Bacalaureat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.