Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traian Băsescu: “E iresponsabil să pompezi bani către primari şi să...

Bucureşti: Traian Băsescu: “E iresponsabil să pompezi bani către primari şi să nu te uiţi la nevoile armatei

DISTRIBUIȚI

 130899 – 29082014 – Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la Reuiunea Anuala a Diplomatiei, ca „Romania trebuie sa isi revizuiasca imediat politica de finantare a armatei”, iar Guvernul mai bine ar investi in domeniul militar decat in primari, facand aluzie la ordonanta privind migratia alesilor locali, in contextul celor mai recente escaladari ale situatiei din Ucraina.

„As spune ca Romania trebuie sa isi revizuiasca imediat politica de finantare a armatei. A fost o perioada de criza la nivel european, dar nu mai suntem in criza din 2009-2010 si, decat sa pompam bani catre primari pentru a aduce voturi in campania electorala, mai bine am pune la dispozitia armatei resurse financiare. Nu putem spune: Suntem in NATO, sa vina americanii sa ne apere, ca noi avem buget redus”, a declarat presedintele.

Traian Basescu a amintit ca Barack Obama a precizat, la doua intalniri cu liderii statelor din Europa Centrala si de Est, ca „este obligatia statelor sa isi mareasca bugetele de aparare, deci nu putem transfera, nici constitutional, nici moral, responsabilitatea securitatii Romaniei catre SUA”.

„Mi se pare iresponsabil sa stabilesti prioritate alimentarea primarilor pentru campanie si sa nu te uiti la nevoile imediate ale armatei”, a conchis Traian Basescu, facand referire la ordonanta prin care edilii au la dispozitie 45 de zile pentru a trece la alt partid fara sa isi piarda mandatul, care a fost adoptata joi si a fost criticata cu vehementa de opozitie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.