Acasă Economie Fost vicepreședinte al ANRE, trimis la judecată pentru corupție

Fost vicepreședinte al ANRE, trimis la judecată pentru corupție

DISTRIBUIȚI

130362 – 04082014 Fostul vicepreședinte al ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, a fost trimis în judecată pentru corupție. Anul trecut, Dumbrăveanu l-a prevenit pe Florin Gugu, director la ENEL, că ANRE a descoperit dubla taxare a consumatorilor prin certificatele verzi, ceea ce va duce la sancționarea ENEL Distribuție Muntenia  prin reducerea cu 6% a tarifelor practicate. Pentru a nu aplica sancțiunea, fostul vicepreședinte al ANRE i-a cerut directorului ENEL să acorde firmei Electro-Alfa International (aparținând lui Gheorghe Ciubotaru, un apropiat al lui Dumbrăveanu) contracte de lucrări sau de achiziție echipamente ori cooptarea ca partener în implementarea proiectului Smart Meter.

Ceea ce s-a și întâmplat, pentru că directorul Gugu a discutat cu reprezentanții Electro-Alfa International atribuirea unor contrcate, deși rețurile practicate de aceștia depășeau cu  mult media pieții.

Dumbrăveanu a contribuit la reducerea sancțiunii de la 6% la 1,3% și a perioadei de aplicare a acesteia, respectiv doar până la sfârșitul anului 2013.

Ulterior, a continuat favotizarea ENEL (i-a anunțat că a intervenit pentru majorarea unui spor de eficiență în beneficiul ENEL de la 25% la 50% din consumul propriu tehnologic, pe nivelul de joasă tensiune, despre un control în derulare la ENEL), în timp ce directorul ENEL continua să-i țină ca parteneri de safaceri pe prietenii vicepreședintelui Dumbrăveanu.

Al[turi de vicepreședintele ANRE, au fost trimiși în judecată și directorul ENEL Florin Gugu (pentru dare de mită) și omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru (complicitate la luare de mită).

DNA precizează că instrumentarea dosarului s-a făcut cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.