Acasă Știri Suceava: Ministrul Pricopie vrea învăţământ obligatoriu de la 3 ani

Suceava: Ministrul Pricopie vrea învăţământ obligatoriu de la 3 ani

DISTRIBUIȚI

130731 – 22082014 –  Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a spus, joi, la Suceava, ca invatamantul obligatoriu in gradinite, de la varsta de trei ani, ar putea fi introdus in Romania incepand cu anii 2018-2019, iar din 2015 ar uma sa fie introdusa obligativitatea grupei mari la gradinita de la varsta de cinci ani.

Pricopie a spus, la festivitatea de deschidere a lucrarilor Congresului Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania, ca invatamantul obligatoriu in gradinite de la varsta de trei ani ar putea fi introdus in Romania din anii 2018-2019, aratand ca in acest sens vor aparea noi reglementari, fie prin modificarea Legii Educatiei prin Parlament, fie prin ordonanta de urgenta, potrivit Mediafax.

“Invatamantul obligatoriu de la trei ani nu se va intampla anul acesta, poate nu se va intampla nici in urmatorii doi ani, dar progresiv, in maximum patru sau cinci ani, trebuie sa ajungem acolo”, a spus Pricopie.

El a explicat ca pregatirea copiilor in gradinite ar trebui sa inceapa de la varsta de trei ani, aratand ca unii specialisti sunt de parere ca educatia trebuie inceputa inca din primul an de viata.

“Daca ii tii la gradinita de la varsta de trei ani si ii pregatesti corespunzator, atunci ai grija nu numai de dezvoltarea lui intelectuala, dar ai grija si de dezvoltarea lui fizica”, a sustinut Pricopie.

Ministrul Educatiei a spus ca din anul 2015 ar uma sa fie introdusa obligativitatea grupei mari la gradinita de la varsta de cinci ani, iar din 2018-2019 invatamantul obligatoriu sa inceapa de la varsta de trei ani.

Pricopie s-a referit si la problema creselor, care a fost neglijata “cronic” pana acum, aratand ca impreuna cu gradinitele constituie prioritati ale educatiei, dar ca acestea trebuie asociate unor gradinite puternice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.